Kako izbrisati postavke sustava Windows 10 sinkronizirane s Microsoftovim računom

Moguće je izbrisati one postavke Windowsa 10 koje su prenesene na vaš Microsoftov račun, a evo kako to učiniti.

U sustavu Windows 10 kada koristite Microsoftov račun, možete sinkronizirati brojne postavke na svojim uređajima za dosljednije iskustvo. Neke od ovih postavki mogu uključivati ​​vašu trenutnu temu, lozinke, jezične postavke i mnoge druge postavke.



No, prije nego što se ove postavke sinkroniziraju na vašim uređajima, prvo se prenose na vaš Microsoft račun (točnije na vaš OneDrive računa), a svako će vaše računalo preuzeti i primijeniti postavke ovisno o tome imate li omogućenu značajku.



Ako želite potpuno onemogućiti ovu značajku i ne želite da Microsoft zadrži kopiju svojih postavki ili želite početi ispočetka s čistim setom postavki, moguće je izbrisati postavke prenesene na Microsoftove poslužitelje.

U ovome vodič, naučit ćete korake za brzo brisanje svog Windows 10 postavke učitane na vaš Microsoft račun.



Kako izbrisati sinkronizirane postavke u sustavu Windows 10

Da biste izbrisali postavke sustava Windows 10 prenesene na svoj OneDrive račun, najprije morate onemogućiti značajku sinkronizacije na svim svojim uređajima povezanim s istim Microsoftovim računom, a zatim možete izbrisati sinkronizirane postavke. Evo kako.

Onemogućavanje sinkronizacije postavki

Da biste onemogućili Windows 10 da sinkronizira vaše postavke s oblakom, napravite sljedeće:

  1. Otvorena postavke,



  2. Kliknite na Računi,

  3. Kliknite na Sinkronizirajte svoje postavke,

  4. Isključite Postavke sinkronizacije preklopnik.

    Windows 10 with sync settings disabled

    Windows 10 s onemogućenim postavkama sinkronizacije

Nakon dovršetka koraka ponovite upute na svim svojim uređajima koji koriste isti Microsoftov račun.

Brisanje sinkroniziranih postavki sustava Windows 10

Da biste izbrisali sinkronizirane postavke sustava Windows 10 pohranjene u programu OneDrive, napravite sljedeće:

  1. Otvori ovo OneDrivestranica,

  2. Prijavite se sa svojim Microsoftov račun po potrebi.

  3. Kliknite gumb Ukloniti gumb na dnu stranice.

  4. Kliknite gumb Da gumb za potvrdu brisanja.

    Delete synced Windows 10 settings from Microsoft account

    Izbrišite sinkronizirane postavke sustava Windows 10 s Microsoftovog računa

Nakon što dovršite korake, postavke prethodno prenesene na vaš OneDrive račun bit će izbrisane. Ovu značajku sada možete ostaviti onemogućenom u sustavu Windows 10 ili je ponovo možete omogućiti da sinkronizira novu kopiju vaših postavki.

Iako je ovaj vodič fokusiran na Windows 10, isti postupak možete izbrisati i ako koristite Windows 8.1.