Kako dodati Windows Media Center natrag u sustav Windows 10

Ako je teško pustiti ga, slijedite ove upute za instaliranje sustava Windows Media Center u sustavu Windows 10.

Microsoft je obustavljen Windows Media Center u sustavu Windows 10, ali entuzijasti ne prestaju upravljati i vraćati zabavni centar na najnoviji operativni sustav. Izvorno je proizvođač softvera predstavio Windows Media Center u sustavu Windows XP, a ažurirana verzija objavljena je u sustavu Windows Vista. Windows 7 je uključivao softver, ali bez ikakvih promjena, a na Windows 8 Microsoft je nastavio nuditi Windows Media Center kao dodatni dodatak, no opet je to bila ista verzija koja je prvobitno objavljena s Vistom.

Windows 10 više ne uključuje Windows Media Center na koji se tvrtka fokusira Xbox One kao središnje zabavno središte kuće. Iako medijski centar nije bio izuzetno popularan, i dalje ima veliki broj obožavatelja, a ako ste jedan od njih, korisnici na MDL forumima napravili su paket za instaliranje Windows Media Center u najnovijem izdanju Windowsa 10, uključujući javni i insajderski pregled.

Ovaj je projekt u funkciji već nekoliko tjedana, a Windows Blog Italia objavio je vodič koji vam omogućuje instalaciju zabavnog softvera na vaše računalo.

Ako ga želite isprobati na računalu, jednostavno slijedite dolje navedene korake:

Upozorenje: Prije nego što ništa izmijenite, provjerite je li to nešto što Microsoft ne podržava, a instalacijske datoteke potječu iz neslužbenog izvora. Kao takav, postupat ćete na vlastiti rizik. Pretpostavlja se da znate što radite i stvorili ste cijelu sigurnosnu kopiju vašeg sustava prije nego što krenete naprijed.

Vratite Windows Media Center u sustav Windows 10

1. Preuzmite i izdvojite zip datoteku za Windows 10 (32-bitni) ili Windows 10 (64-bitni)- Kliknite vezu 'Preuzmi putem preglednika'.

2. Izdvojite sadržaj iz zip datoteke, desnom tipkom miša kliknite na _TestRights.cmd i kliknite Pokreni kao administrator,

Windows Media Center on Windows 10 Installation

3. Ponovo pokrenite računalo.

4. Vratite se u mapu i desnom tipkom miša kliknite na Installer.cmd, pokrenite instalacijski program kao administrator, a nakon instalacije pritisnite bilo koju tipku za izlazak iz instalatera.

Windows Media Center installer

Dovršili ste instalaciju sustava Windows Media Center u sustavu Windows 10. Ako ne možete pronaći aplikaciju, idite na Start> Sve aplikacije> Windows oprema> Windows Media Center, Odatle također možete desnom tipkom miša kliknuti aplikaciju i zabiti je u izbornik Start.

Ako ga ne želite ukloniti, jednostavno se vratite u mapu s instalacijskim datotekama, desnom tipkom miša kliknite Uninstaller.cmd, pokrenite ga kao administrator i ponovno pokrenite računalo.

Tijekom instalacijskog procesa koji sam pokušao čini se da sve djeluje dobro, ali konfiguracija računala ne dopušta mi da vidim mogu li reproducirati DVD-ove ili postaviti funkcije televizora. Ovo su važne značajke, ali imajte na umu da je Microsoft uklonio kodeke za reprodukciju DVD-a u sustavu Windows 10 kako bi umanjio troškove licenciranja, a postavljanje televizora nije se mijenjalo godinama, pa bi iskustvo moglo biti drugačije.

Izvor MDL forumi, Talijanski blog Windows preko Windows Central